De nacht ontwaakt nog tot eind februari te zien

De nacht ontwaakt nog tot eind februari te zien

Jasper van Bladel 693 0
Nog tot 26 februari is de tentoonstelling ‘De nacht ontwaakt’ te zien in het Fotomuseum in Den Haag. Nacht- en avondfotografie van diverse fotografen speelt de hoofdrol.

Fotografie bestaat bij de gratie van licht. Het is daarom niet vreemd dat fotografen sinds het ontstaan van de fotografi e de grenzen van het gebruik van licht opzoeken. Een van die uitdagingen is het vastleggen van de nacht. Zij maken er een spel van tussen licht en donker, zwart en wit, zichtbaar en onzichtbaar en roepen met hun foto’s sferen op van mysterie, magie, dramatiek, psychologische spanning en kwetsbaarheid. Het Gemeentemuseum Den Haag bezit een prachtige collectie fotografie.

Fotografen

Van deze fotografen is werk te zien in de tentoonstelling: Klaus Baumgärtner, Carel Blazer, Aysel Bodur, Desiree Dolron, Vojta Dukát, Marco van Duyvendijk, Bruno van den Elshout, Ed van der Elsken, Gilbert Fastenaekens, Gerard Fieret, Leonard Freed, Nan Goldin, Dirk de Herder, Evelyn Hofer, Koo Jeong A, Gerry Johansson, Johan van der Keuken, Helena van der Kraan, Raymond Meeks, Emiel van Moerkerken, Awoiska van der Molen, Max Natkiel, Alewijn Oostwoud Wijdenes, Willem van de Poll, Eddy Posthuma de Boer, Margot Rood, Karl Hugo Schmölz, Dougie Wallace, Gerard Wessel, Michael Wolf.

Karl Hugo Schmölz (1917-1986), Wormland, Keulen / Cologne, 1957.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper