De mooiste plekjes van Parijs

De mooiste plekjes van Parijs

Kimsieders 1633 0
Parijs is een fotogenieke stad met pittoreske straatjes en prachtige architectuur. Hoewel bijna elke hoek een mooi plaatje op kan leveren, zijn er toch een paar plekjes die je als fotograaf niet kan missen!

1. Tour Montparnasse

Deze toren heeft een observatorium waar je een prachtig panorama-uitzicht hebt over de Franse hoofdstad. Vanaf de toren kun je ook de Eiffeltoren bewonderen. Je kunt hier zolang boven blijven als je wilt en ook kun je een statief gebruiken.

Parijs

Foto's (hierboven en header) door Moyan Brenn.

2. De Eiffeltoren

Het iconische bouwwerk is zelf het onderwerp van menig toeristisch kiekje, maar ook bovenop de Eiffeltoren heb je een prachtig uitzicht over Parijs. Wees wel altijd op tijd om een goed plekje te bemachtigen, want de Eiffeltoren is natuurlijk behoorlijk populair onder toeristen.

3. De Seine

Kies een willekeurige brug die over de Seine loopt en je hebt een prachtig rustig beeld van de wereldstad. Het water en de statige architectuur aan weerszijden van de rivier geven een zeer fotogeniek plaatje van Parijs.

Parijs

Foto door James Whitesmith

4. Champs Elysées

De bekende luxe winkelstraat is een plaatje op zich en kenmerkend voor de Parijse cultuur. Daarnaast mondt deze straat ook uit op het ‘Place de l’Etoile’ waar de Arc de Triomphe zich bevindt. Ook dit iconische bouwwerk heeft een panoramisch dakterras met uitzicht over de stad.

5. Notre Dame

De Notre Dame is één van ‘s werelds beroemdste kathedralen. De gotische kathedraal is zowel van binnen, buiten als boven een prachtige locatie voor indrukwekkende foto’s.

Wat is volgens jou het meest fotogenieke plekje van Parijs?

afbeelding van Kimsieders

Kim Sieders | Fotograaf & redacteur

Bekijk alle artikelen van Kim