De meeste dromen zijn bedrog

Redactie 668 0
De fotografie in het algemeen en de fotografen in het bijzonder hebben het zwaar te halen de laatste tijd. Is het de recessie? De digitalisering van de fotografie? Wie zal het zeggen?

Ik vraag mij weleens af: is fotograferen niet gewoon veel te gemakkelijk? Iedereen kan het en als je al enige bekendheid geniet, dan win je het qua aandacht van elke vakfotograaf die al jarenlang zwoegt om kwaliteit te leveren. Er zijn inmiddels bijna net zoveel fotograferende beroemdheden als fotograferende Japanners.

"Er zijn inmiddels bijna net zoveel fotograferende beroemdheden als fotograferende Japanners…"

Als ik wil toetreden tot een wereldberoemde rockband waar een plaatsje is vrijgekomen, dan val ik door de mand omdat ik het instrument niet voldoende beheers. Waarom worden er dan wel foto’s geëxposeerd van Lou Reed en van Bill Wyman, om er zo maar ’s twee te noemen. Waarom worden de foto’s van Pieter van Vollenhoven gepubliceerd en waarom zie ik zijn naam opeens als voorzitter van diverse fotojury’s vermeld staan. Toch niet omdat hij van die weergaloos mooie platen schiet.

En vrij recentelijk was het Marco Borsato die de eerste Canon 5D Mark II in ontvangst nam. Hij schijnt een hartstochtelijke fotograaf te zijn. Ook dat nog! Onlangs werd ik badend in het zweet wakker. Ik had gedroomd dat Borsato in het FOAM een grote fotoexpo had onder de titel ‘Wit Licht’.

Nou maar hopen dat de meeste dromen bedrog zijn…

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie