De meest verkochte fotoproducten op Amazon

De meest verkochte fotoproducten op Amazon

Mark Moed 1203 0
Amazon is in veel landen een grote speler op het gebied van online winkelen. Het bedrijf heeft een lijst met de meest verkochte fotoartikelen in december vrijgegeven. Er staat verrassend genoeg geen camera op de eerste plaats.

Op de eerste plaats van de Amazon lijst met de meest verkochte fotoartikelen in de feestmaand staat een 5-pak Fujifilm Instax Mini Instant Film voor de directklaar camera's van Fujifilm. We komen dit product (in verschillende verpakkingen) ook op de tweede, vierde, twaalfde en dertiende plaats tegen.

Meest verkochte fotoproducten op Amazon

We komen ook Fujifilm Instax camera's in de top 20 tegen: op plaats 7, 8, 11, 14 en 17. Instantfilm en camera's van concurrent Polaroid vinden we op de plaatsen 6 en 15. Instantfotografie lijkt dus behoorlijk populair. Eerder meldde Fujifilm dat het een substantieel deel van haar winst te danken heeft aan de goede verkoop van haar instantcamera's en film.

Meest verkochte fotoproducten op Amazon

Op de Amazon top 20 vinden we verder drie drones (plaats 3, 18 en 20) en twee GoPro camera's (plaats 5 en 19). De eerste 'echte' fotocamera's vinden we op de plaatsen 29 (Nikon Coolpix L340) en 48 (Nikon D3300).

Meest verkochte fotoproducten op Amazon

Als we naar de top 20 van de meest verkochte digitale camera's kijken, dan zien we de bovengenoemde Nikon's op plaats 1 en 2 staan. De eerste en enige systeemcamera in de top 20 is de Sony A6000 op positie 17.

 

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark