Een klassieker in een nieuw jasje

De Leica Summaron-M 28mm f/5.6 in een nieuw jasje

Fabienne Keijzer 2472 2
Transcontinenta, importeur van Leica in Nederland, presenteert vandaag een nieuwe klassieker: de Leica Summaron-M 28mm f/5.6. Dit objectief werd voor het eerst geïntroduceerd in 1955 en is nog steeds erg populair. Leica stopt hem in een nieuw jasje.

Leica Summaron-M 28mm f/5.6

Het optische ontwerp en de mechanische constructie van de Summaron-M 28mm f/5.6 zijn identiek aan die van zijn voorganger. De combinatie van de nieuwste optische ontwikkelingen, de hoogste kwaliteit afwerking en optisch ontwerp laten zien dat deze nieuwe versie van de Summaron-M 28mm f /5.6  veel meer is dan een reconstructie van een bestaand objectief. Het optische ontwerp van 6 lenselementen in 4 groepen is identiek aan die van zijn voorouder. Het historische optische ontwerp van het originele objectief is ongewijzigd gebleven. De nieuwe Leica Summaron-M 28mm f/5.6 legt bijvoorbeeld, bij volle opening, onderwerpen vast met een rijk contrast over vrijwel het gehele beeldveld.

Leica Summaron-M

Onopvallend 

Met een lengte van minder dan twee centimeter is het een bijzonder onopvallend objectief. Samen met de Leica M camera is hij ideaal voor straat- en reportagefotografie. De combinatie van een overzichtelijke scherptediepteschaal en lange scherpstelslag maakt een nauwkeurige scherpstelling mogelijk.

Hedendaagse look 

Het uiterlijk van de nieuwe Leica Summaron-M 28mm f/5.6 is afgestemd op de hedendaagse looks van de huidige range van Leica M-objectieven. Dit geldt voor de Leica M bajonetvatting met 6-bit codering, de vorm van de scherpstel vergrendelknop, de diameter van de diafragma ring en de stijl van de karteling op de behuizing en de scherpstelringen.

Leica Summaron-MLeica Summaron-M

Beschikbaarheid en prijs

De Leica Summaron-M 28mm f/5.6 is uitsluitend te bestellen in de vorm van een pre-order via de Leica Store of Leica M dealer. Bezoek de website van Transcontinenta of Leica voor meer informatie. De adviesprijs bedraagt 2.240 euro. Vanwege de grote vraag moet op voorhand rekening worden gehouden met lange levertijden, vooral in de eerste paar maanden na de lancering.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anoniem

Weer een fijn koopje van Leica. 2240 euro is toch geen geld voor een F5,6 lens van maar 28mm.

afbeelding van RHBoks

Leica is de laatste 8 jaar niet meer serieus te nemen, het is meer een fabrikant van niche mode artikelen. Dat geld voor de SL, special M series en ook de S is niet wat je wenst als middenformaat camera. Er zijn betere gereedschappen die voldoen en daar gaat het in 1e instantie om. Fotografie is goed vakmanschap+creatief inzicht + goed doelmatig gereedschap en zker ook talent. Een camera met rode stip is heel mooi en indrukwekkend maar heden ten dage zijn de glorietijden van jaren 30 tot 90 van de M voorbij. Hasselblad heeft in het recente verleden enkele niche producten gemaakt in samenwerking met Sony maar dat was geen succes. Nu zijn ze back tot hun core business en erkennen ze hun fout. Leica moet ook weer terug naar de basis maak gewoon enkele producten waar je goed in bent hou de prijs rdelijk en niet over de top en succes en waardering is hun deel.