De Leica Sofort van dichtbij op de Photokina

De Leica Sofort van dichtbij op de Photokina

Jasper van Bladel 2383 0
Leica verraste vorige week met de introductie van de Sofort, een instantcamera van een merk dat toch als kostbaar bekend staat. De Sofort is dan ook de meest bereikbare Leica in tijden. Op de Photokina konden we hem al even vasthouden.

De Sofort is een erg leuke camera om te zien. Er is keuze uit drie kleuren, allemaal met een vintage-tintje. Ook het verdere ontwerp van de camera doet redelijk retro aan, een beetje als een real-life versie van het Instagram-logo. Dat ontwerp kun je bij aanschaf nog verder complementeren met bijvoorbeeld leuke draagriemen.

Beeldkwaliteit

De camera werkt verder zoals je dat gewend bent van een instantcamera. Je klikt, flitst en er komt een foto uit. Die foto is al na een halve minuut redelijk goed zichtbaar, dus met de snelheid zit het wel goed. De foto’s hebben voor een instantcamera een opvallend goede beeldkwaliteit, maar om daar beter over te kunnen oordelen zullen we moeten wachten op een testexemplaar.

Rand

De camera zelf is af, maar bij Leica zijn ze er nog niet helemaal over uit hoe het frame rondom de foto er precies uit moet gaan zien. Nu is het nog een mengeling van grijs en gebroken wit, maar bij Leica wisten ze ons te vertellen dat die kleur nog gaat veranderen.


Betaalbaar

De prijs van de camera is in ieder geval wel al bepaald. Voor € 289 euro ben je eigenaar van deze instant-Leica.

Lees ook: Nieuw van Leica: de Sofort-instantcamera

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper