De jeugdige lach van bejaarden

De jeugdige lach van bejaarden

Kimsieders 1823 0
Afgelopen zomer werd Ilya Nodia uitgenodigd door een seniorengroep om mee te werken aan een prachtig project. De fotografe maakte een aandoenlijke fotoserie die bewijst dat een lach altijd jong blijft!

Bejaardentehuis wordt studio

Samen met de seniorengroep bracht de Russische fotograaf bezoekjes aan verschillende bejaardentehuizen. Voor een paar uur werden de huiskamers omgetoverd tot mobiele studio’s en werden de bejaarden compleet in het zonnetje gezet. Het normale dagschema werd omgegooid en iedereen werkte actief mee aan het project. In de opwinding werden er outfits uitgekozen, baarden getrimd en wangen gepoederd.

Jeugdige lach

Ilya Nodia vertelt dat het een wonderbaarlijke ervaring is geweest. Er was een geweldige sfeer volgens de fotograaf, allemaal dankzij de jeugdige lach die het gezicht van iedere bejaarde sierde. En dat is precies wat Ilya Nodia in dit project heeft vastgelegd: lachen houdt je jong!

Bekijk hieronder de aandoenlijke fotoreeks. Ilya Nodia deelt zijn werk op zijn website. De nabewerking van de reeks werd gedaan door de getalenteerde Irina Muravyova.

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

jeugdige lach

afbeelding van Kimsieders

Kim Sieders | Fotograaf & redacteur

Bekijk alle artikelen van Kim