Jeroen Oerlemans Foundation

De Jeroen Oerlemans Foundation

Fabienne Keijzer 1828 0
De vrienden en familie van de om het leven gekomen fotograaf Jeroen Oerlemans hebben de Jeroen Oerlemans Foundation in het leven geroepen. De stichting heeft het doel om het werk van de fotograaf in leven te houden.

Jeroen Oerlemans Foundation 

Via de Jeroen Oerlemans Foundation kun je verschillende werken van de fotograaf kopen. Je kunt er ook een eenmalige gift doen. De stichting is in het leven geroepen met als doel het werk van Jeroen Oerlemans niet in de vergetelheid te laten raken. De opbrengsten van de stichting komen terecht in een studiefonds voor de drie kinderen van Oerlemans.
Jeroen Oerlemans foundation

Idee van Jeroen 

Op de website is te lezen dat Oerlemans al langer met het idee rondliep om zijn werk online aan te bieden, helaas is hij daar zelf niet aan toegekomen. Vrienden en familie van de fotograaf waren hiervan op de hoogte en besloten het te realiseren nadat Jeroen kwam te overlijden.

Overleden 

Jeroen Oerlemans overleed op 2 oktober 2016. Hij was op dat moment aan het werk in Sirte, een stad in Libie waar IS het voor het zeggen heeft. Oerlemans werd, ondanks zijn kogelwerende vest, in zijn hart geraakt en overleed aan zijn verwondingen.

Kijk voor meer informatie op jeroenoerlemansfoundation.com.

Lees ook: In Memoriam: Jeroen Oerlemans

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne