De geschiedenis van het licht

De geschiedenis van het licht

Nadja Geskus 1060 0
Bij fotografie draait alles om het vangen van licht, dat weten we allemaal! Maar hoeveel weet jij nou eigenlijk precies van licht? In deze video van ‘It’s Okay To Be Smart’ word je meegenomen op een reis door de geschiedenis van het licht.

Licht

Licht heeft alles te maken met fotografie. Geen licht betekent geen foto. Op de achtergrond speelt het licht natuurlijk altijd mee! Maar hoeveel weet jij nou eigenlijk over dat aspect wat zo onwijs belangrijk is voor jouw hobby? Het is eigenlijk best wel belangrijk om daar het een en ander over te leren, gelukkig is daar de handige video van ‘It’s Okay To Be Smart’, waarin er een hele hoop wordt verteld over de geschiedenis van het licht.

De geschiedenis van het licht

Geschiedenis

“Verder dan wat we kunnen aanraken, proeven, ruiken en horen, ervaren we het universum door middel van licht. Maar hoe hebben we het licht ontdekt en hoe hebben we de ware aard van het licht leren kennen, zoals het snelste ding in het universum, een elektromagnetisch spectrum, een golf en deeltje in staat tot de meest verbazingwekkende dingen? Hier is de geschiedenis van het licht, volgens de natuurkunde.”

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja