De fijne kneepjes van HSS

De fijne kneepjes van High Speed Sync

Nadja Geskus 2110 0
Het is altijd leuk om eens een kijkje te nemen bij andere fotografen hoe zij met licht werken. Deze handige video van Jay P. Morgan toont weer eens een nieuwe interessante techniek. Door middel van de high speed synchronisatie functie van zijn externe flitser kan hij de meest prachtige beelden maken!

High speed synchronisatie

High speed synchronisatie, ook wel HSS of FP, wordt gebruikt in situaties waarbij je flitst met een sluitertijd die sneller is dan 1/250sec. Dit kan dus bijvoorbeeld heel handig zijn als je beweging moet fotograferen of als je in de brandende zon staat te fotograferen met een lensopening van bijvoorbeeld F4. Bij portretfoto’s is dat bijvoorbeeld erg fijn om dan een onscherpe achtergrond te kunnen creëren. Dit doet Jay P. Morgan ook in zijn video. Om zijn speedlicht aan te vullen hanteert Morgan ook een OctoDome en een Dynalite MP800 strobe kit. De flitsers worden ingesteld op ‘slave’.

High speed synchronisatie technieken

Prachtige verlichting

De verlichting die Jay P. Morgan weet te creëren is werklijk prachtig. De gehele setting is toch wel erg mooi. Het model wat een prachtige engel lijkt, het water, de rook en het licht maakt het natuurlijk helemaal af. Morgan weet de setting zo te manipuleren dat het geheel buitenaards mooi wordt. Het is een zeer goede tutorial waar je zeker wat van kunt leren!

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja