De fascinerende wereld van de misdaadfoto

De fascinerende wereld van de misdaadfoto

Mark Moed 1509 0
The Photographers Gallery is de grootste publieke foto gallery in Londen. De gallery heeft nu een expositie samengesteld van misdaadfoto's door de jaren heen. De titel is 'Burden of Proof: The Construction of Visual Evidence'. De expositie bevat fascinerende forensische foto's, waaronder veel beelden van vermoorde mensen.

Al snel na de uitvinding van de fotografie werd het gebruikt als bewijs en als hulpmiddel om misdaden op te lossen. Vanaf het einde van de negentiende eeuw werd gebruik gemaakt van foto's als gemeengoed bij rechtszaken. Ook tegenwoordig wordt fotografie als hulpmiddel gebruikt. Naast het fotomateriaal is er ook altijd een expert nodig die de foto deskundig kan verklaren.

Informatie

De expositie 'Burden of Proof: The Construction of Visual Evidence' werd samengesteld door The Photographers Gallery (London), LE BAL (Parijs) en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 10 januari 2016. Let op: de expositie bevat beelden die door sommigen als schokkend kunnen worden ervaren.
Klik hier voor meer informatie.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark