's Werelds eerste VR-camera

De eerste fysieke VR fotocamera: D3-U

Fabienne Keijzer 568 0
Binnenkort kun je je virtual reality-avonturen ook laten zien in de echte wereld. Ontwerpstudio dotdotdash introduceert de D3-U: ’s werelds eerste VR fotocamera.

's Werelds eerste VR fotocamera: D3-U

De HTC VIVE VR-headset heeft onlangs een nieuwe accessoire gekregen: de VIVE Tracker. Je kunt dit kleine apparaatje koppelen aan een product uit de echte wereld en deze dan meenemen naar een VR wereld. Zo kun je in principe een DSLR meenemen om foto’s te maken, maar zover zijn ze nog niet. Ontwerpstudio dotdotdash heeft nu een camera ontwikkeld die je wél kunt gebruiken in virtuele spelletjes, de D3-U.

VR camera D3-U

Mét filters

De VIVE Tracker wordt gekoppeld aan de D3-U en wanneer een gebruiker de HTC VIVE headset draagt kan de camera worden gebruikt om foto’s te nemen in het spel. Hoewel de VR-camera misschien niet lijkt op een die we kennen uit de echte wereld, je gebruikt hem in principe hetzelfde. Er zijn zelfs een aantal foto-filters aan de camera toegevoegd.  Zo kun je een warmtecamera-functie gebruiken of een röntgenfoto maken.
VR foto's
In de onderstaande video leggen de ontwerpers uit hoe de VR-camera werkt.

Het is nog niet bekend of de eerste VR fotocamera binnenkort op de markt zal komen en wat deze gaat kosten. Voor meer informatie kun je de website van de HTC VIVE en dotdotdash bezoeken.

Lees ook: Test Canon camera's in een VR-wereld

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne