De Donkere Kamer voor en door fotografen

Redactie 567 0
In Pakhuis de Zwijger gaan de FotografenFederatie samen met Hollands Hoogte onder de noemer 'De Donkere Kamer' informatieve avonden over fotografie organiseren. Fotografie van nu staat centraal, gezien de grote verandering van de afgelopen twintig jaar.

Sinds de opkomst van de digitale fotografie is namelijk niet alleen fotografie an sich veranderd, maar ook de manier waarop we naar foto's kijken en de plek die het medium heeft ingenomen in zowel de kunstwereld als de huidige maatschappij. De eerste editie van De Donkere Kamer zal op maandag 8 oktober plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Daar zullen onder andere gasten als Marcel Molle, Adriaan Monshouwer, WassinkLundgren, Han Sieveking en Annie Hoogendoorn hun opwachting maken.

Toekomst

Het begin van de avond staat in het teken van de 'toekomst' van fotografie. Marcel vertelt over filmen met de Canon 5D Mark II, Adriaan geeft zijn visie op de hedendaagse beroepspraktijk en WassinkLundgren gaat dieper in op alternatieve financieringsmogelijkheden voor fotoprojecten. Han zal vervolgens antwoord geven op de vraag of de markt van fotografen overvol is, terwijl Annie vertelt over haar favoriete camera.

De Donkere Kamer

Tijdens het evenement krijgen drie fotografen bovendien de kans een idee te pitchen en ook een geldprijs mee naar huis te nemen, bestaande uit het entreegeld en driehonderd euro. De entree bedraagt vijf euro, de maximumcapaciteit driehonderd man. De presentatie is in handen van Lars Broering, directeur FotoFederatie, en Edie Peters, hoofdredacteur PhotoQ.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie