Dromerige sterrenhemels

De bijzondere nachtfoto's van Mikko Lagerstedt

Nadja Geskus 2256 0
Toen wij op deze serie stuitte, konden we hem niet laten liggen. Deze bijzonder mooie beelden van Mikko Lagerstedt geven een bijna buitenaards landschap weer met een prachtige sterrenhemels.

Sterrenhemel

Mikko Lagerstedt, een Finse autodidacte fotograaf, maakte deze prachtige serie van Finse landschappen. Hij vindt het heerlijk om 's nachts, sfeervolle landschappen vast te leggen en geniet ook van het vastleggen van landschappen op een simplistische manier. De beelden hebben met de bijzondere sterrenhemels een betoverende sfeer. De serie die Mikko Lagerstedt maakte noemt hij Invisible by Day.

‘Mijn eerste interesse richting fotografie kwam toen ik op zomeravond naar een huisje van een familielid reed. Na een regenachtige dag, begon dan toch eindelijk de zon te schijnen en de mist steeg op in de velden. Ik moest van mezelf wel stoppen om te kijken naar dit prachtige moment. Toen realiseerde ik me dat ik wilde beginnen met het vastleggen van dit soort momenten.’ En zo ontstond een nieuwe passie.

Tutorial

Met behulp van lange sluitertijd worden de sterren mooi opgelicht. Hoe Mikko Lagerstedt echt zijn foto’s maakt, legt hij haarfijn uit in zijn tutorials die je als eBook kunt aanschaffen. Zo heeft hij onder andere de ‘star photography tutorial’. Een grote aanrader als je ook dit soort prachtige sterrenhemels wilt fotograferen op een dromerige manier.

Bijzonder mooie sterrenhemels

Bijzonder mooie sterrenhemels

Bijzonder mooie sterrenhemels

Bijzonder mooie sterrenhemels

Bijzonder mooie sterrenhemels

Bijzonder mooie sterrenhemels

Alle foto's © Mikko Lagerstedt, gepubliceerd met een Creative Commons licentie.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja