De beweging van dansers

De beweging van dansers

Nadja Geskus 1173 0
Binnenkort komt er een nieuw boek uit met een prachtig project die mode- en beautyfotograaf Ken Browar en danseres en fotograaf Deborah Ory hebben opgezet. NYC Dance Project neemt je mee in de magische wereld van dansers. De portretten laten de meest fantastische dansmoves zien, welke uitgebracht worden in The Art of Movement.

NYC Dance Project

Het NYC Dance Project is een initiatief van mode- en beautyfotograaf Ken Browar en danseres en fotograaf Deborah Ory om de magische wereld van de dans en dansers te presenteren. Ken en Deborah kregen het idee voor dit fantastische project toen zij de kamer van hun dochter wilden verfraaien. Ze wilden het vullen met foto’s van dans, gezien hun dochter ook een aspirant ballerina is en het een prachtige manier voor inspiratie was. Maar omdat ze echt goede foto’s wilden hebben en hedendaagse dansers wilden gebruiken voor de kamer, besloten ze om de foto’s zelf te maken.

Dansers in beweging

Dansers

Ze namen contact op met een van de belangrijkste dansers bij het American Ballet Theatre en vroegen of ze hem misschien konden fotograferen. Nadat hij toestemde en ze hun eerste shoot hadden, verspreidde het woord zich snel. Ken en Deborah kregen toen verschillende verzoeken binnen voor een medewerking van andere leden van de NYC dance community.

De prachtige foto’s hieronder zijn afkomstig uit het boek The Art of Movement. Het boek zal uitkomen op 25 oktober. Je kunt hem hier pre-orderen. Bekijk het gehele project hier.

Dansers in beweging

Dansers in beweging

Dansers in beweging

Dansers in beweging

Foto’s gemaakt door  Ken Browar en Deborah Ory

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja