De beste abstracte foto's van 2015 op 500px

De beste abstracte foto's van 2015 op 500px

Mark Moed 2470 3
Hoewel we geneigd zijn om mensen, dieren, het landschap of steden, et cetera, als onderwerp te kiezen, kun je ook fantastische foto's maken van abstracte zaken. Zie de mooiste abstracte foto's van 2015 op 500px

Volgens het woordenboek betekent 'abstract' non-figuratief, niet als vorm voorstelbaar, onstoffelijk, los van zijn samenhang beschouwd. Bij het fotografaren van een abstract onderwerp isoleer je het als het ware van zijn omgeving, zodat het niet of minder herkenbaar als zodanig is en een nieuwe betekenis krijgt.

We tonen hier de mooiste abstracten die in 2015 naar de fotografensite 500px werden geüpload. Wat opvalt aan de selectie van 500px is het feit dat deze, op één of twee foto's na, eigenlijk behoorlijk herkenbaar zijn. Het blijkt maar weer dat abstractie een zeer relatief begrip is.


10 - Iron Sky © Stefan Endler


9 - Tunnel of love © Pat Charles


8 - Walking to dream © Mercedes Castillo Sanchez


7- With Filter © Kajo Kamil Sadlonz


6 - Venetian Abstract © Csilla Zelko


5 - Skogafoss Fantasy © Stefan Thaler


4 - Shore Break © Ludovic Lagadec


3 - Tokyo Abstract © Davide


2 - Black & White © Ibrahim Ahmed


1 - Funnel Factory © Alex Noriega

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Anoniem

Wie beslist hier wat de beste foto's van 500px zijn. Want een linkje naar de orginele foto is wel erg fijn bij dit soort berichten. Wellicht dat de fotograaf nog meer pareltjes heeft.

afbeelding van Pim Geerts

Een enkele vingeroefening en je hebt ze: copy/paste.
http://www.alexnoriegaphotography.com/

afbeelding van Pim Geerts

Abstractie is voor mij een bepaalde mate van vervreemding door schaal/perspectief/patronen/... toe te passen op een manier waardoor het beeld zijn herkenbaarheid verliest. Hoe langer je moet zoeken tot je doorhebt waar je naar kijkt, des te abstracter de foto?
Met die gedachte in het achterhoofd vallen er voor mij een aantal beelden meteen af.
Zit mooi werk tussen.
Titels (zoals 'tunnel of love') erbij had voor mij niet per se gehoeven: het mooie aan iets abstracts is dat je als kijker vrij spel hebt in je interpretatie.