De beste 1-april grappen op cameragebied

De beste 1-april grappen op cameragebied

PieterMolenaar 1479 0
Elk jaar op 1 april gonst het van de nieuwe producten, diensten of features waar een luchtje aan zit. Sommige zijn overduidelijk nep, bij andere nieuwtjes is het lastiger de geloofwaardigheid vast te stellen. DIGIFOTO Pro zet de interessantste 1-aprilgrappen voor je op een rijtje.

Fujifilm X-T2, X-T2 Pro en X-MF1 officieel geregistreerd in China

Fujirumors komt deze 1 april met 'breaking news' dat de X-T2, X-T2 Pro en de X-MF1 geregistreerd zouden zijn bij de Chinese instantie verantwoordelijk voor wifi-keuring. De X-T2 en X-T2 Pro zouden beschikken over een fullframesensor met 42,5 megapixels en in-body beeldstabilisatie.  De X-MF1 zou volgens Fujirumors een middenformaatmodel zijn.

Nieuwe snelle af-tracking modus voor A7S II/A7R II en Sony A7S III aangekondigd

De bekende foto- en videograaf Phill Bloom heeft zijn 1-april-nieuwtje verstopt in de werkelijke aankondiging van de Sony RX10 III. Daarin stelt hij dat de A7S II en de A7R II over dezelfde snelle autofocus tracking bij video beschikken als de A6300. Deze modus zou al die tijd al in de firmware zitten, maar er zou geen plaats zijn geweest om de optie te tonen... Als toegift zegt Phill Bloom ook nog dat Sony de A7S III en ook al de opvolger ervan aangekondigd heeft.

Nikon kondigt binnenkort rebranded EOS 80D aan

CanonWatch is ervan overtuigd dat Nikon binnenkort de EOS 80D onder eigen naam gaat verkopen. Het nieuws zou zijn uitgelekt in een krant in Hong Kong. Omdat de Canon EOS 80D zo'n geweldige camera zou zijn, zou Nikon geen mogelijkheid meer zien die te verbeteren. CanonWatch maakt in zijn 'nieuwsbericht' een leuk bruggetje naar de Nikon-advertentie waar eenn Fujifilm-camera in schitterde.

 Filter ontwikkeld voor verwijderen rolling shutter-effecten

CVP, een online winkel dat onder meer videoapparatuur verkoopt, meldt op haar blog dat de Duitse firma GlobalFilter een filter voor objectieven ontwikkeld heeft die rolling shutter-artifacten verwijderd. De makers kunnen vanwege de aanvraag van patenten nog niet zoveel zeggen over de werking van het filter, maar het zou te maken hebben met het tijdelijk 'vasthouden' van de fototonen. jaja.

Ansel Adams-plugin voor Lightroom

 PDN Pulse weet op 1 april te melden dat je eenvoudig met een nieuwe modus in Lightroom van elke foto een Ansel Adams-meesterwerk maakt. Je hoeft er zelfs niet voor te reizen. Elke willekeurige foto voldoet voor de Ansel-o-Matic-feature van Lightroom...  

Olympus kondigt Dog Art-filter aan

Olympus UK had op zijn Twitter-account een video geplaatst met daarin zijn nieuwe Dog Art-filter. De nieuwe feature voor Olympus-camera's zou onder meer goed overweg kunnen met snelbewegende staarten van viervoeters. Al snel gaf het bedrijf op Twitter toe dat het toch een 1-april-grap was. Echt?

Sony kondigt Proton Pack aan

Hoewel niet cameragerelateerd willen we jullie deze niet onthouden. Sony geeft een ode aan Ghostbusters met de 'onthulling' van de Proton Pack, ''s werelds eerste apparaat om geesten mee te vangen. De video is een must-see. Geestig...