Originele Nikon 1 te koop

De allereerste Nikon is te koop

Fabienne Keijzer 1801 0
Deze Nikon 1 rangefinder komt uit 1948 en is een van de allereerste Nikon-camera's die ooit zijn geproduceerd. De zeldzame camera is te koop via een veilingbedrijf waar hij zo’n tweehonderdduizend euro op moet leveren.

Nikon 1 uit 1948 

De Nikon 1 was de allereerste camera van het merk. De productie ervan begon in maart 1948, tijdens de Japanse Bezetting. Dit staat ook in de camera gegraveerd. De allereerste camera had serienummer 60922. De Nikon 1 die nu is opgedoken in veilinghuis Westlicht heeft 60924 als serienummer. Dat betekent dat het de derde camera is die ooit is geproduceerd door Nikon.
Nikon 1Nikon 1Nikon 1

Origineel en compleet 

De camera zal worden geveild met het originele Nikkor-H 2/5cm no.70811 objectief. Dit is de elfde lens die Nikon ooit heeft gemaakt en is nog geheel compleet met de originele lenscap. Een bekende Japanse Nikon-verzamelaar is de trotse eigenaar van het zeldzame exemplaar. Maar hij wil hem nu toch verkopen.
Nikon 1Nikon 1

Prijs 

De camera is in goede conditie en is uitgerust met het originele sluitermechanisme. De veiling opent met een bedrag van 90.000 euro, maar de veilingmeesters verwachten dat de Nikon 1 uiteindelijk het dubbele op zal leveren. 

Lees ook: Populairste Nikon spiegelreflexcamera's: een top drie
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne