David LaChapelle fotografeert voor Maybach

Julian 2058 0
Het Duitse luxeautomerk Maybach heeft de beroemde Amerikaanse fotograaf David LaChapelle ingeschakeld. De fotograaf maakte twee spectaculaire beelden van de nieuwe Maybach Zeppelin special edition en zijn historische voorganger uit 1930.

Maybach wil zich als fabrikant van luxueuze auto’s graag onderscheiden. Dat doet het niet alleen met zeer luxe modellen maar ook met de presentatie ervan. Maybach zegt zich toe te willen leggen op kunst en heeft David LaChapelle ingeschakeld om foto’s te maken. Geen standaard autofoto’s, maar spectaculaire werken in de uitgesproken stijl van de fotograaf, LaChapelle kreeg dan ook volledige creatieve vrijheid voor het maken van de foto’s.

LaChapelle fotografeerde de nieuwe Maybach Zeppelin limited special edition en zijn historische voorganger uit de jaren dertig van de vorige eeuw: de Maybach Zeppelin DS 8.
De foto’s worden toegevoegd aan de kunstcollectie van het moederconcern Daimler en zullen ook in galerieën en musea te zien zijn.

Download grote versie (2250x1200 pixels)

Download grote versie (2250x1200 pixels)

Foto's © David LaChapelle / Maybach

Making Off


Maybach

De oorsprong van Maybach ligt in 1909, bij de oprichting van een fabriek voor motoren door Wilhelm Maybach en Ferdinand Graf von Zeppelin. Het bedrijf; Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH, maakte motoren voor zeppelins onder leiding van Karl Maybach. Na de Eerste Wereldoorlog legde het bedrijf zich toe op de productie van luxe limousines, zoals de Maybach Zeppelin. In de 21e eeuw werd het merk nieuw leven ingeblazen en verschenen er nieuwe modellen. De auto’s zijn zeer luxueus en exclusief, prijskaartjes beginnen bij zo’n half miljoen euro.