David Hamilton overleden

David Hamilton (83) overleden

Fabienne Keijzer 4131 0
De Britse fotograaf David Hamilton is op 25 november op 83-jarige leeftijd overleden. Hij werd levenloos gevonden in zijn appartement in Parijs. Volgens de politie heeft de fotograaf zelfmoord gepleegd.

Hamilton blur

De Britse David Hamilton is in 1933 in Londen geboren, maar woonde en werkte vanaf zijn twintigste in Parijs. Daar was hij eerst vormgever voor modemagazine Elle en later art director voor Le Printemps, het grootste warenhuis in Parijs. Hij begon in die tijd ook met fotografie en werd bekend door de typische soft focus stijl. Deze stijl werd ook wel de ‘Hamilton blur’ genoemd. Hij fotografeerde voornamelijk schaars geklede, veelal jonge vrouwen.
David Hamilton
David Hamilton

Beschuldigingen en zelfmoord 

Eerder deze maand werd de Britse fotograaf beschuldigd van de verkrachting van de Franse presentatrice Flavie Flament. Zij zou op haar dertiende door de fotograaf zijn misbruikt. Na deze openbaring meldden nog drie andere voormalige Hamilton-modellen zich. Hamilton ontkende deze beschuldigingen. De beschuldigingen en de ophef zouden met de zelfmoord te maken kunnen hebben. In de jaren negentig werd hij al beschuldigd van het maken van kinderpornografie, maar is hier nooit schuldig aan bevonden.

Fotograaf en regisseur 

De foto’s van David Hamilton zijn geplaatst in ’s werelds meest toonaangevende bladen. Zijn dromerige, surrealistische stijl was erg kenmerkend. Naast fotograaf heeft Hamilton ook een aantal films geregisseerd waarin hij dezelfde soft focus stijl gebruikte. Klik hier voor een grote verzameling foto's van David Hamilton. 
David Hamilton is 83 geworden.
David Hamilton

Lees ook: Oude covers Snoecks te sexy voor Apple

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne