David Friend is voorzitter World Press Photo 2012

sanne 1349 0
De jury van de World Press Photo Contest 2012 wordt voorgezeten door David Friend, redacteur van Vanity Fair. De volledige lijst van de negentien internationale juryleden wordt later bekendgemaakt.

De in New York gevestigde David Friend werkte eerder voor Life Magazine en deed onder meer verslag in Afghanistan en Libie. Tegenwoordig werkt hij als redacteur voor Vanity Fair. In 2008 was hij mede-curator van Vanity Fair Portraits waarvoor hij de Lucie Award won die wordt uitgereikt aan de beste curator van het jaar. Friend was in 2009 al lid van de jury van de WPP.

David Friend geeft een reactie op zijn taak als voorzitter. Hij noemt de schokkende gebeurtenissen die dit jaar hebben plaatsgevonden zoals de massale protesten in het Midden-Oosten, de aardbeving in Japan, de humanitaire crisis in Somalië en de chaotische wereldeconomie. Gebeurtenissen die allen zijn gevat in digitale beelden en verhalen. ‘Er zijn steeds nieuwe technologieën die het mogelijk maken diverse beeldvormen te gebruiken om onze perspectieven te verbreden’, stelt Friend. ‘De komende World Press Photo Contest zal ongetwijfeld dienen om ons eraan te herinneren hoe foto’s ons kunnen helpen en ons anker kunnen zijn in onzekere tijden.’

De jurering van de WPP vindt de komende editie plaats in Amsterdam van 28 januari tot 9 februari 2012. De genomineerden worden op 10 februari tijdens een persconferentie in het Amsterdamse stadshuis bekendgemaakt.

De wedstrijd staat open voor fotografen die hun werk voor december 2011 hebben vervaardigd. De deadline voor de inzendingen is 12 januari 2012.

WPP jurering
Foto: jurering 2008

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne