David Burnett zit World Press Photo 2011 voor

Redactie 448 0
De World Press Photo organisatie nodigt wederom alle persfotografen en fotojournalisten uit om mee te doen aan de wedstrijd van 2011. Juryvoorzitter is niemand minder dan David Burnett, fotojournalist en oprichter van Contact Press Images.

Van 1 december tot 13 januari middernacht kunnen deelnemers hun werk insturen voor de grootste persfotografie-competitie ter wereld. Dan kan alleen via de website van World Press Photo, waarvoor eerst een gebruikersnaam en wachtwoord aangevraagd moeten worden.

David Burnett

De Amerikaanse fotojournalist en  voormalige freelancer voor ondere andere Time en Life-magazine David Burnett is dit jaar juryvoorzitter. Hij won zelf eerder de Magazine Photographer of the Year-award, de Robert Capa Gold Medal en in 1980 de World Press Photo. Hij was al eens voorzitter in 1999. 

Jury

Overige juryleden worden binnenkort bekendgemaakt. Zij buigen zich van 19 januari tot 10 februari volgend jaar over de inzendingen, in het kantoor in Amsterdam. De uitslag zal 11 februari om 11 uur 's ochtends bekendgemaakt worden. Vorig jaar deden er 5847 fotografen uit 128 landen mee, die in totaal 101.960 foto's instuurde.

Foto © Pietro Masturzo, World Press Photo-winnaar van vorig jaar

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie