David Alan Harvey spreekt op World Press Photo Award Days

Redactie 824 0
Op 6 en 7 mei vinden de jaarlijkse WPP Award Days plaats. Dit jaar de eer aan fotograaf en blogger David Alan Harvey om de Sem Presser-lezing te geven over fotojournalistiek.

Tijdens de Award Days wordt elk jaar een vooraan-staande fotograaf uitgenodigd om een onderwerp met betrekking tot fotojournalistiek te belichten. Deze spreker mag daarmee zijn eigen invulling geven aan de jaarlijkse Sem Presser-lezing. Dit jaar is het de beurt aan fotograaf en blogger David Alan Harvey. Naast de lezing zijn tijdens de Award Days ook verschillende andere activiteiten en presentaties.

WPP Award Days

Gedurende het hele jaar kunnen fotografen kans maken op de World Press Photo. De winnaar wordt ieder jaar uitgenodigd om naar Amsterdam te komen en zijn award tijdens de galaceremonie persoonlijk in ontvangst te nemen. Op de Award Days krijgt de winnaar ook de kans om zijn portfolio, onder het toeziend oog van gerenommeerde fotojournalisten en andere geïnteresseerden, aan het publiek te laten zien. De Award Days zijn namelijk in het leven geroepen om de talentvolle fotograaf een springplank en tegelijkertijd podium te bieden.

David A. Harvey

David A. Harvey (1944) is sinds zijn elfde al bezig met fotografie. Toen hij twintig was leefde hij bij een gezin in Norfolk, Virginia, die hij ook fotografeerde. Deze foto's publiceerde hij in het boek 'Tell it like it is'. Daarna fotografeerde David bij meer dan veertig artikelen voor National Geographic Magazine en is hij in 1978 uitgeroepen tot Magazine Photographer of the Year door de National Press Photographers. Tegenwoordig is de fotograaf werkzaam als uitgever en hoofdredacteur van het online magazine 'Burn'.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie