Kalibreren met 1 klik

Datacolor komt met Spyder5+ softwareupdates voor snellere beeldschermkalibratie

Redactie DIGIFO... 600 0
Het regelmatig kalibreren van je beeldscherm is een belangrijke en vaak vergeten klus voor fotografen die hun werk afdrukken en delen met anderen. Voor wie niet veel tijd kwijt wil zijn met het keer op keer kalibreren heeft Datacolor de Spyder5 kalibratie-tool ontwikkeld en nu komt het bedrijf met een softwareupdate die het kalibreren nóg eenvoudiger maakt.

Het kalibreren van je beeldscherm blijft belangrijk. Als je beeldscherm de kleuren niet juist weergeeft kan je namelijk voor behoorlijke verrassingen komen te staan als je een foto afdrukt of op een ander scherm bekijkt. En één keer kalibreren is vaak niet genoeg. De Spyder5 van Datacolor is een klein apparaatje waarmee je heel eenvoudig, keer op keer je beeldscherm kan kalibreren naar industrienormen.Datacolor Spyder5+Lees ook: Datacolor introduceert Spyder5-kalibratietool

Twee Spyder5+ Updates

Datacolor heeft twee softwareupdates uitgebracht die als 'add-on' zijn aan te schaffen. Het bedrijf komt met de Spyder5PRO+ en het Spyder5ELITE+ pakket, die het apparaat extra functies bieden. Na het installeren van de PRO-update wordt het mogelijk het scherm automatisch de instellingen aan te laten passen na veranderingen in het licht in de kamer, bijvoorbeeld als de zon doorbreekt of ondergaat. Ook kan je je beeldscherm kalibreren met één klik op het apparaat en kan je verschillende profielen maken en opslaan zodat je op elk moment de juiste instellingen kan opzoeken.

Wie voor de ELITE-update kiest krijgt ook een verbeterde 'scherm-naar-print'-kalibratiemogelijkheid en biedt preciezere aanpassingen om meerdere schermen op elkaar af te stellen.

Voor meer informatie en om de updates aan te schaffen kun je kijken op de website van Datacolor.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie