Datacolor Spyder4

Datacolor introduceert Spyder4 Express, Pro en Elite

Julian 3865 0
Transcontinenta introduceert als officiële importeur van Datacolor in Nederland de Datacolor Spyder4. Er komen drie versies van het kalibratiegereedschap op de markt, waarmee je beeldschermen, tv's, projectoren en iOS-apparaten kunt kalibreren.
Spyder4

Datacolor belooft gemiddeld tot 26 procent meer nauwkeurigheid en betere prestaties in omstandigheden met weinig licht in vergelijking met de Spyder3-technologie. Alle modellen zijn voorzien van met een eenvoudige installatie-wizard en kunnen een groot aantal ‘wide-gamut’ en ‘normal-gamut’ beeldschermen kalibreren. De Spyder4 software past het beeldscherm aan het omgevingslicht aan.

De technologie voor kleurvastlegging maakt gebruik van een zevenkanaalssensor, die kleur registreert op dezelfde manier als het menselijke oog. Dat moet levensechte kleuren op je scherm opleveren, aldus het persbericht.

Datacolor Spyder4

Express, Pro en Elite

De Datacolor Spyder4 komt in drie smaken op de markt. De Spyder4 Express is de goedkoopste variant, waarmee je een enkel beeldscherm of laptop kunt kalibreren. Ook iPad- en iPhone-schermen kun je kalibreren met de gratis Datacolor SpyderGallery-app.

Met de Spyder4 Pro krijg je meer controle over licht- en kleurmanagement. De Pro-versie meet het aanwezige omgevingslicht en heeft de mogelijkheid om meerdere beeldschermen en iOS-apparaten te kalibreren.

De Spyder4 Elite biedt het hoogste niveau van persoonlijke aanpassingen. Je krijgt alle mogelijkheden van de Pro-versie, maar ook de mogelijkheid om projectoren te kalibreren. Met de Elite-versie kun je meerdere beeldschermen beheren en kalibreren en aangepaste workflow-instellingen maken. De Spyder4 Elite omvat de L-Star workflow en ondersteunt de video standaarden; Cineon, NTSC, PAL en HDTV.

Prijs en beschikbaarheid

In de loop van januari ligt de Datacolor Spyder4 in de winkels. De Spyder 4 Express heeft een adviesprijs van 117,99 euro, de Spyder4 Pro kost 148,99 euro en de Spyder 4 Elite krijgt een prijskaartje van 208,99 euro. Alle Datacolor Spyder4 producten zijn in Nederland voorzien van twee jaar garantie.