Database: Directory of Belgian Photographers 1839-1905

Database: Directory of Belgian Photographers 1839-1905

Fabienne Keijzer 665 0
Het Fotomuseum in Antwerpen, FOMU, lanceert met trots de online versie van de Directory of Belgian Photographers, een uitgebreide database met informatie over Belgische fotografen tussen het ontstaan van de fotografie in 1839 en de 75e verjaardag van België in 1905.

Database met 5400 Belgische fotografen van 1839 tot 1905 

De bijzondere database omvat momenteel ruim 5400 records en is de uitgebreide en gecorrigeerde online versie van de publicatie Directory of Photographers in Belgium 1839-1905. Dat boek werd uitgegeven door het FOMU in 1997 en is samengesteld door Steven F. Joseph, Tristan Schwilden en Marie-Christine Claes. Deze zelfde auteurs werken nu mee aan de eerste editie van de online database.
FOMU bieb database

Uitgebreide database 

Het doel is om een zo uitgebreid en compleet mogelijke online database te creëren over Belgische fotografen en fotografen die in België actief waren in die periode. De database zal stelselmatig worden bijgewerkt en verbeterd, met zowel tekst als beeldmateriaal. Momenteel staat er een aanvulling van alle informatie uit de twintigste eeuw op de planning.

De database is te raadplegen via directorybelgianphotographers.be.
Lees ook: FOMU Antwerpen organiseert stocksale

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne