Daria Tuminas en Luis Lazo winnen Viewbook PhotoStory Contest

Redactie 851 0
De tweede editie van de jaarlijkse Viewbook Photostory Contest is gewonnen door Daria Turminas en Luis Lazo, met fotografische verhalen van 'uitzonderlijk hoog niveau', aldus de jury. Deze had een zware kluif aan het selecteren uit de vijfhonderd fotoseries.

De Russische fotograaf Daria Tuminas, winnaar in de documentaire categorie, vertelt een intiem verhaal genaamd 'Ivan and the Moon' over twee broers in een klein, afgelegen dorp in Rusland. Ze zijn geen gewone tieners en lijken in een sprookjesachtige wereld te leven met totaal andere morele waarden. Ze jagen, vissen en spelen met geesten in verlaten huizen. Het verhaal van Daria geeft uiting aan de magische en mysterieuze wereld waarin de twee broers zich begeven.

Foto © Daria Turminas

Luis Lazo

Luis Lazo uit Frankrijk, winnaar in de categorie 'Conceptual', vertelt een subtiel en poëtisch verhaal genaamd 'All that you leave'. "De beelden in dit verhaal hebben een ziel en stralen rust uit", aldus jury-lid Ernesto Bazan. Het doet hem denken aan de woorden van de grote Portugeze schrijver Fernando Pessoa: "Poëzie is overal te vinden op de aarde, in de zee, de meren en de rivieren... er zit poëzie in deze tafel, dit blad papier en ook in deze inktpot."

Foto © Luis Lazo

Expositie

Beide winnaars kunnen vooruit kijken naar een expositie in de Kahmann galerie in Amsterdam van 9 tot 12 december. Daarnaast krijgen ze een Viewbook Pro-account voor het leven, een publicatie in GUP magazine en een speciaal voor hun ontworpen boek gepubliceerd door Blurb, plus tal van andere publicaties. De winnende series kunnen bekeken worden op de site van Viewbook Photostory, waar ook de andere winnaars te bewonderen zijn.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie