Dana Lixenberg en Awoiska van der Molen finalisten Deutsche Börse fotografieprijs

Dana Lixenberg en Awoiska van der Molen finalisten Deutsche Börse fotografieprijs

Jasper van Bladel 1498 0
De genomineerden voor de Deutsche Börse's Photography Foundation 2017 zijn bekend. Vijf fotografen maken kans op de grote prijs, onder wie twee Nederlandse namen.

De Deutsche Börse fotografieprijs is een grote prijs die uitgereikt wordt aan een fotograaf die volgens de jury een significante bijdrage aan het medium fotografie heeft geleverd. Eerdere winnaars zijn onder andere Rineke Dijkstra, Paul Graham en Juergen Teller.

Nederlandse namen

Voor de 2017-editie zijn nu de genomineerde fotografen bekendgemaakt. Vijf fotografen maken kans op de prijs, onder wie twee Nederlandse namen: Dana Lixenberg en Awoiska van der Molen. Lixenberg is genomineerd voor haar serie Imperial Courts. In Imperial Courts geeft de fotografe een intieme kijk in het dagelijkse leven van deze gelijknamige beruchte wijk en haar bewoners.

Van der Molen is genomineerd voor haar serie Blanco die in Foam te zien is geweest. Daarin zien we haar kenmerkende monochrome landschapsfotografie.

Tentoonstelling

Verder zijn Sophie Calle, Taiyo Onorato en Nico Krebs genomineerd. Werk van de genomineerde fotografen is te zien in de Photographers’ Gallery in Londen van 3 maart tot 11 juni 2017. Daaropvolgend zijn de foto’s ook te zien in Frankfurt. Wie uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis gaat, wordt in het voorjaar bekend.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper