Damon Winter is Newspaper Photographer of the Year

Redactie 976 0
De New Yorkse fotograaf Damon Winter heeft de titel Newspaper Photographer of the Year in de wacht gesleept tijdens de 68ste Pictures of the Year International competitie. Hij won de prijs met een portfolio van beelden uit Haïti en Afghanistan.

De jury was erg te spreken over Damon Winter's uitgebreide portfolio: 'Er zit een sterke balans en krachtige esthethiek in de journalistiek solide foto's. Niet alleen nieuwswaardige gebeurtenissen, maar ook persoonlijkheden en sociale kwesties worden door hem aan de kaak gesteld', aldus de jury in haar rapport. Winter heeft de afgelopen tien jaar verschillende awards gewonnen, waaronder een Pulitzer Prize voor 'feature photography' in 2009. Hij werkt sinds 2007 als fotograaf voor de New York Times, eerder vervulde hij deze taak bij de Los Angeles Times.

Foto © Damon Winter - Earthquake in Haiti

Barbara Davidson

Een andere winnaar is daar nog steeds werkzaam: Barbara Davidson. Zij won de POYi's 'Community Awareness Award', de op één na hoogste onderscheiding in het 'newspaper'-gedeelte van de competitie. Zij won deze met haar portfolio getiteld 'Stray Bullets', bestaande uit een driedelige serie die zij voor de Los Angeles Times maakte over slachtoffers van geweld tussen bendes.

Overige winnaars

De overige winnaars in andere 'newspaper'-categorieën zijn onder andere: KC Ortiz (Feature); Barbara; Domingo Botan, AP (Sports Action); Gregg Porteus, the Sydney Daily Telegraph (Sports Feature); Alex Livesey, Getty Images (Winter Olympics); Tomasz Gudzowaty, Yours Gallery (Sports Picture Story) en Adam Pretty, Getty Images (Sports Portfolio).

Deze week storten de juryleden zich op tijdschriftfotografie, waarvoor ze inzendingen van zowel freelance fotografen als agentschappen mag bekijken. De winnaars worden 22 februari bekendgemaakt en zijn te zien op de website van POYi.


Foto © Barbara Davidson - Stray Bullets

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie