Daar is de Canon EOS 6D Mark II

Daar is de Canon EOS 6D Mark II

Jasper van Bladel 1304 0
De langverwachte opvolger van de Canon EOS 6D is gepresenteerd: de Canon EOS 6D Mark II. Kenmerken: full frame, DIGIC 7-processor, 45-punts autofocussysteem, Dual Pixel technologie.

Canon-gebruikers hebben een tijdje moeten wachten op de opvolger van de populaire EOS 6D, maar vandaag is het zover. De EOS 6D Mark II is een logisch vervolg op de full frame EOS 6D, maar met de nodige verbeteringen.

Zo is er een 45-punts AF-systeem (de 6D had er 11) en ook de Dual Pixel-techniek heeft zijn weg naar de nieuwe 6D gevonden. De sensor is een 26,2 megapixel full frame variant en Canon zegt dat de sensor merkbaar beter presteert bij weinig licht. ISO 40.000 is verbeterd en uitbreidbaar naar 102.400. Hou je van snelheid? Deze nieuwe Canon schiet maximaal met 6,5 fps. 

Beeldstabilisatie

De EOS 6D Mark II is de eerste full-frame EOS-camera met een ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie voor video’s. Op het lcd-touchscreen kun je snel van scherpstelling wisselen en onder moeilijke hoeken werken. Ook is er een 4K-timelapse-functie, maar geen 4K-video - waar velen misschien op gehoopt hadden.  

De nieuwe EOS 6D Mark II is beschikbaar vanaf eind juli en krijgt een adviesprijs mee van € 2,129.99

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper