Cyrille Maratray – éphémères

Redactie 1722 0
Galerie 'Foto-n-go' – nieuw in Amsterdam – presenteert op zaterdag 15 januari 'éphémères', een fototentoonstelling van de Franse fotograaf Cyrille Maratray. Dertien aparte foto's (ofwel verhalen) vertellen één verhaal, welke de kijker moet verrassen.

Cyrille Maratray houdt van mensen en vindt inspiratie in zijn natuurlijke omgeving. Tijdens een reportage die vaak de hele dag duurt, volgt hij een groep mensen. Deze collectie van dertien foto's zijn dertien aparte verhalen, die los van de context staan. Hiermee wil hij bewijzen dat tijdens een reportage de unieke combinatie van een bepaalde fotograaf, het onderwerp, de omgeving, het licht en een perfecte timing voorkomt. De foto's in 'éphémères', het Franse woord voor eendagsvliegen,  laten zien hoe de Fransman kijkt, denkt en hoe hij vluchtige momenten interpreteert.

Nieuwe galerie in Amsterdam

In de nieuwe galerie 'Foto-n-go' zijn foto’s te zien in verschillende stijlen en van verschillende fotografen. De rode draad vormt zich rondom Amsterdam, maar de rest van de wereld wordt ook vertegenwoordigd. Fotografen uit Amsterdam, of foto’s die in Amsterdam genomen zijn, hebben echter duidelijk de voorkeur.

Cyrille Maratray

Cyrille Maratray – oprichter van Galerie 'Foto-n-go' – is een Franse fotograaf, geboren in de jaren zeventig in Autun, in de Bourgogne. Na zijn studie ging hij de wereld rond op de fiets. Autour des Mondes du Soleil, zijn eerste grote project, bracht hem van Zuid-Europa naar het Midden-Oosten, van Noord-Afrika naar Zuid-Afrika, van India naar Japan en van de USA naar Nicaragua. Twee jaar later kwam hij terug naar Frankrijk en organiseerde daar diverse conferenties en tentoonstellingen. Zijn werk werd heel positief ontvangen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie