Cynthia Boll - 29 Minutes

Redactie 1426 0
Elke 29 minuten overlijdt in Afghanistan een vrouw in het kraambed. Fotografe Cynthia Boll reisde meermalen af naar de vrouwenvleugel van een Afghaans ziekenhuis om hun strijd vast te leggen. Vanavond (8 juni) opent haar tentoonstelling in het Haagse Atrium.

Mocht je vanavond nog niets op de planning hebben staan, dan kun je naar de opening van de bijzondere tentoonstelling '29 Minutes' van Cynthia Boll. We spraken eerder met de Zilveren Camera-winnares voor een interview dat op de website verscheen. Toen vertelde ze dat ze druk bezig was met het organiseren van een expositie. Die is nu klaar en tot en met 24 juni 2011 te zien in het Atrium te Den Haag.

Vrouwenvleugel

De beelden die de tentoonstelling laat zien, zijn het resultaat van meerdere reizen die Cynthia naar Aghanistan ondernam. Daar legde ze de strijd vast die vrouwen leveren op hun kraambed in de vrouwenvleugel van het ziekenhuis in Uruzgan. De vleugel is afgeschermd van de buitenwereld en verboden voor mannen. Vrouwen nemen volgens de fotografe hun eigen lot in handen in een streven naar een gezond leven.

Foto © Cynthia Boll

Opening

De opening van de indrukwekkende tentoonstelling kun je vanavond, 8 juni 2011, bekijken in het Atrium Stadhuis te Den Haag. De expositie zal geopend worden door Groenlinks Tweede Kamerlid Mariko Peters. Twee geneeskunde studentes aan de Universiteit van Leiden verzorgen een korte inleiding over de vrouwensterfte in Afghanistan.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie