Cupido

Redactie 475 0
Ok

Jan Buitelaar

Dat je dan veroordeeld bent om Haagse kopjes slappe thee te drinken en een door de kater aangevreten stuk slagroomtaart van een Duitse prijsvechter krijgt aangeboden, is tot daar aan toe.

Dat zijn de risico’s van het vak. Maar het kan ook best leuk zijn, vooral als die vriendin van de buurvrouw er leuk uitziet. Ik heb altijd een om-de-hoek-kijk-zonnekap bij me. Maar waar ik en veel van jullie waarlijk van balen, is de macht van de rok of spijkerbroek zonder rits.

Ergernissenlijst, met stip op nummer:

3: Wij draven op om bovengenoemde heugelijke gebeurtenissen vast te leggen, maar als we dan enkel onze kostprijs willen doorberekenen, wordt er meewarig naar ons gekeken en met het hoofd geschud. “Lieverd, dat kun je niet maken” en de redenen die ze je dan voorschotelt: daar word je stil van.

-Eén héél vervelende:
2: Als wij de natuur ingaan om het loslopend wild -in de dierentuin- te vereeuwigen, worden voor ons -als we geluk hebben- een thermoskan koffie en een plastic zak met kleffe, bruine boterhammen klaargemaakt. Oh, wee je gebeente als zij later het reçuutje van het café in je broekzak tegenkomt. Je hoort al snel: “ik moet elke cent drie keer omdraaien en jij…..!” Over koud gesproken, het is maar goed dat ons huis centrale verwarming heeft!

-Dit is echt een topper:
1: Na enig ‘softening up’ vertel je haar dat je budget F/1:1.8 70-200mm, apochromatisch superkaboemzoomlens, tegen een plotseling opduikende muur is gesprongen. Er zit een barst in een glaselement, de lens moet vervangen worden met de F/1:1,25 versie, die toevallig ook nog eens 39 ED lenselementen heeft.
Het “ben je nu helemaal van…..” schudt al het stof los van mijn camerasensor. Mensen; waag het niet daar tegenin te gaan. Echt, iedere nachtelijke snurk wordt beloond met een por in de onderbuik of erger nog: tegen de persoonlijke zoomsensor. Het begrip 'koud' krijgt een heel bijzondere betekenis.


"Iedere nachtelijke snurk wordt beloond met een por in de onderbuik of erger nog: tegen de persoonlijke zoomsensor."

Dat zij de premie voor de kostbaarhedenverzekering heeft vergeten over te maken, is uiteraard onbespreekbaar.

Zou alles anders zijn als Cupido nu eens Canon, Nikon of Hasselblad als achternaam had meegekregen?

Neen, ik denk het niet, liefde is blind!

Jan Buitelaar,
Fotograaf

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie