Creëer een lange afstands motion timelapse

Creëer een lange afstands motion timelapse

Nadja Geskus 917 0
De timelapse wordt steeds populairder. Je ziet soms de mooiste video's voorbijkomen. Toch is het lastig om een mooie motion time lapse te maken, zeker over een grotere afstand. Want je zit vaak met de korte kabellengtes die je kunnen belemmeren in de beelden die je wilt maken. Morten Rustad legt uit hoe je een lange afstands motion timelapse kunt maken.

Motion time lapse

Het bedrijf Syrp kwam eerder dit jaar met een bijzonder handig product. De Syrp Slingshot maakt het namelijk mogelijk om tot wel 100 meter ver te sliden. Dit betekent dat je buiten je gezichtsveld een timelapse kunt maken. En in tegenstelling tot andere ziplines, wordt hiermee een hoop mogelijk. Morten Rustad legt in deze tutorial uit wat precies de mogelijkheden zijn en hoe je zelf met de Syrp Slingshot aan de slag kunt gaan. En hoewel de meesten waarschijnlijk niet in het bezit zullen zijn van een Syrp Slingshot, zijn de resultaten in elk geval verbazingwekkend om naar te kijken en zeker de moeite waard!

Creëer een lange afstands motion time lapse

Informatie

Rustad gebruikte een Sony A7R II, Sony 16-35mm, Syrp Slingshot, Genie en Genie Mini Pan Tilt Kit. In de video komt alles voorbij wat je moet weten om zelf met een Syrp Slingshot of ander cable cam systeem aan de slag te kunnen gaan.

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja