CP@TUD Vincent Mentzel presenteert resultaten

sanne 1477 0
Als slotakkoord van zijn 'Cultural Professor' aan de TU Delft houdt de fotograaf Vincent Mentzel op vrijdag 25 november zijn Uittreerede. Daarin zal hij de resultaten van zijn zoektocht naar de menselijke maat presenteren.

Met ingang van 2011 werd het jaarlijkse Delftse gastschrijverschap uitgebreid naar andere kunstdisciplines. Behalve schrijvers kunnen voortaan ook beeldend kunstenaars, componisten, filmmakers en fotografen worden uitgenodigd als CP@TUD. De afgelopen maanden was het aan Vincent Mentzel om deze functie te vervullen.

De menselijke maat

Het thema dat Vincent Mentzel heeft gekozen voor zijn aanstelling als CP@TUD is 'De menselijke maat'. Hoe verhoud je je tot je fysieke omgeving (de gebouwde ruimte)? En wat is de plaats van het individu in de wereld en wat zijn de verhoudingen tussen mensen onderling (de emotionele ruimte)? Dat zijn de vragen die Mentzel de afgelopen maanden samen met 25 studenten heeft onderzocht, met fotografie als medium.

In een masterclass begeleidde hij de deelnemende studenten in het maken van fotoreportages waarin zij in beeld brengen hoe zij de menselijke maat zien, ook met betrekking tot hun studierichting. Bij de Uittreerede worden de resultaten van de masterclass gepresenteerd.

De Uittreerede vindt plaats op vrijdag 25 november 2011 in de Aula van de TU Delft, aanvang 20.00 uur.Bezoekers die niet aan de universiteit verbonden zijn betalen € 5,-. Aanmelding is verplicht en kan via e-mail aan m.a.schrijvershof-vink@tudelft.nl.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne