CP+ Camera & Photo Imaging Show 2016: wat kunnen we verwachten?

CP+ Camera & Photo Imaging Show 2016: wat kunnen we verwachten?

Senta Bemelman 1984 0
Wat de Photokina voor Europa en de CES voor Amerika is, is de CP+ voor Azïe. Dat wil niet zeggen dat bezoekers uit een ander werelddeel niet welkom zouden zijn. Er is veel nieuws op het gebied van camera's, objectieven en accessoires te verwachten. Lees hier de meest opvallende geruchten rondom producten die mogelijk op de beurs gelanceerd worden.

De geruchten rondom Canon overheersen het nieuws rondom de CP+ beurs in Japan. Met drie verwachtte toestellen, lijkt het erop dat er op de fotobeurs veel bij Canon kan gaan gebeuren. Sony verraste op 4 februari met de aankondiging van de A6300 en Olympus eind januari met de eerste productfoto’s van de Pen F, maar of Sony en Olympus meer verassend nieuws eraan toe te voegen hebben, valt te betwijfelen.Om een duidelijker beeld te schetsen van de verwachtte producten op de CP+beurs, even een kort overzicht.

Canon EOS 5D Mark IV

De Canon EOS 5D Mark IV  is bijna officieel aangekondigd en op 11 februari zagen ook de eerste voorspellingen rondom de specificaties het levenslicht. De exacte verwachtingen rondom dit type kun je hier lezen. 


De voorganger van de 5D Mark IV. Foto 
© bhphotovideo.com 

 

Canon EOS 80D

Anonieme bronnen melden een mogelijke aankondiging tijdens de CP+ beurs. De grootste veranderingen in de 80D zouden voornamelijk te maken hebben met de verbetering van de autofocus.

Canon 150D

Als opvolger van de 100D heeft de 150D weinig kans om zijn intrede te doen op de CP+ beurs, volgens Canonrumors.  Dit is onwaarschijnlijk vanwege de lange stilte na het uitbrengen van de 100D. 

Meer systeemcamera’s

Naast de specifieke dslr toestellen wordt een groei in de productie van systeemcamera’s verwacht bij Canon. Op dit moment staat Canon op de derde plek in de systeemcamera-markt en Sakata Masahiro, voorzitter van de marketingafdeling van Canon, wil de positie van het bedrijf versterken.  

Panasonic GF8

Er is ook een mogelijkheid dat Panasonic de GF8 uit zal brengen bij de CP+beurs. Het toestel zou volgens Chinese website voor productregistraties al officieel geregistreerd staan.

Pentax fullframe camera

Ricoh Imaging pubiceert al een tijdje met regelmaat nieuwe informatie over de aankomende Pentax fullframe camera. Zou deze worden aangekondigd tijdens CP+ 2016?

Welke toestellen daadwerkelijk uitgebracht gaan we zien als de CP+ beurs plaatsvindt tussen 25 en 28 februari. Bekijk ook welke fotobeurzen nog meer plaatsvinden in 2016.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta