CP+ Camera & Photo Imaging Show 2014: wat kunnen we verwachten?

Julian 3968 0
Van 13 t/m 16 februari vindt in Yokohama, Japan, de CP+-fotobeurs plaats. Voor veel camerafabrikanten is de beurs in het thuisland een mooie gelegenheid om aan te grijpen voor de introductie van een nieuwe camera. Wat kunnen we zoal verwachten?

De afgelopen weken werden er al diverse nieuwe camera's geïntroduceerd. Veel fabrikanten kiezen ervoor om de persintroductie iets voor een beurs plaats te laten vinden en de camera's dan op de beurs aan het publiek te tonen. Toch zijn er nog diverse Japanse fabrikanten die nog niets of weinig van zich hebben laten horen en daarvan verwachten we nog het nodige nieuws de komende week. De CP+ Camera & Photo Imaging Show 2014 begint op 13 februari.

Nikon: Nieuws in de 1-serie?

Vandaag kondigde Nikon een sloot nieuwe Coolpix-camera's aan, maar mogelijk houdt de fabrikant nog wat spannender nieuws over voor de beurs. Zo is het alweer een tijdje stil rondom de Nikon 1-serie, we verwachten dat hier binnenkort wel wat aan gaat veranderen. Zo vonden we een patent dat een ontwerp toont voor een nieuwe camera die de gevorderde fotograaf wat meer zal aanspreken. Mogelijk presenteert Nikon deze camera tijdens de CP+, al blijft het tot nu toe verdacht stil in het geruchtencircuit.

Nikon 1-ontwerp

Canon: PowerShot met grote sensor, geen EOS 7D Mark II...

Dat Canon met iets nieuws komt volgende week is zeker, maar wat? We hopen natuurlijk (alweer) op de Canon EOS 7D Mark II, maar er zijn nog geen sterke aanwijzingen dat Canon een nieuw aps-c-topmodel zal presenteren.

Er gaan geruchten over een opvolger van de PowerShot G1 X, een compactcamera met grote sensor. Een Canon PowerShot G2 X is dus mogelijk te verwachten. Volgens CanonRumors is het ook mogelijk dat Canon een nieuwe budget-dslr presenteert, een opvolger voor de EOS 1100D laat al lang op zich wachten dus dat zou ons niet verbazen.

Daarnaast hopen we ook nieuwe objectieven te zien, want op dat vlak ligt het al een tijdje stil bij Canon.

Sony: A6000 en meer

De komst van de Sony A6000, als opvolger van de NEX-6/7 is vrijwel zeker. De camera zal wat uiterlijk betreft lijken op een Sony A7, maar dan zonder de bult bovenop, volgens geruchten. SonyAlphaRumors zegt dat de nieuwe A6000 de snelste autofocus van alle E-mount-camera's krijgt. Ook is intussen zeker dat de camera geen beeldstabilisatie krijgt in de behuizing. Het toestel zou zo'n 800 euro gaan kosten.

We verwachten echter dat Sony meer zal laten zien op de CP+. De fabrikant toont af en toe prototypes, zo werd al eens een 4K-camera met A-vatting getoond. Wat we precies te zien krijgen naast de A6000 is nog niet duidelijk.

Sigma: glaswerk en/of camera('s)?

Ook Sigma komt met nieuwe apparatuur op de CP+, dat maakt Sigma Benelux op Facebook al bekend. Wat het precies is weten we nog niet. Op de CES introduceerde Sigma al een aantal nieuwe objectieven, zou het nu de beurt zijn aan een nieuwe camera?

Sigma CP+

Fujifilm, Olympus, Panasonic en Pentax

Vier Japanse camerafabrikanten toonden hun nieuws al voor de beurs. Fujifilm kwam recent al met de X-T1, die uiteraard te zien zal zijn in Yokohama. Ook werden nieuwe objectieven aangekondigd. Olympus bracht de OM-D E-M10 uit samen met een aantal nieuwe objectieven, waaronder de 25mm f/1.8 en 9mm f/8 Fisheye Body Cap Lens.

Panasonic trok vandaag het doek van de GH4 met 4K-filmfunctie en ook Pentax liet al weten wat er op de beurs te zien zal zijn: een middenformaatcamera met cmos-sensor, die voorlopig als 'Pentax 645D 2014' door het leven gaat.