'People We Like'

Cover Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band bestaat 50 jaar

Redactie DIGIFO... 660 0
30 maart 1967, vandaag precies 50 jaar geleden, is misschien wel de bekendste foto ooit gemaakt. In een fotostudio in Londen werden vier jonge mannen, vier wassen beelden en een hele reeks kartonnen afbeeldingen van beroemdheden gefotografeerd voor de hoes van één van de bekendste albums ooit: Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Peter Blake, de kunstenaar achter deze iconische albumhoes, heeft dit project altijd meer gezien als kunstproject dan als een albumhoes en besteedde veel tijd om alle details tot in de puntjes kloppend te maken. Het idee achter de hoes was 'People we like' en hij vroeg alle beatles naar hun favoriete historische figuren. Foto's hiervan werden afgedrukt op grote vellen karton en daarna uitgeknipt en achter de Beatles gepositioneerd. Zo zijn onder andere Fred Astaire en Bob Dylan op de hoes terug te vinden.Cover  Sgt Pepper's  Lonely Hearts Club Band bestaat 50 jaarLees ook: MustSee: Ringo Starr over zijn passie voor fotografie

Verborgen boodschap

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat Paul McCartney na een auto-ongeluk was overleden ten tijde van deze fotoshoot en dat de hoes, en de nummers op het album, vol zitten met referenties en hommages. Of het waar is of niet, het voegt in ieder geval veel mysterie aan de foto toe en maakt de hoes, ook 50 jaar na dato, fascinerend om langere tijd te bekijken.

Peter Blake, gefeliciteerd met dit prachtige jubileum.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie