Cosina en Novoflex komen met NEX-adapters

Julian 1386 0
Diverse fabrikanten kondigden al adapters aan voor de Sony NEX-camera’s, nu presenteren ook Cosina en Novoflex verloopstukken waarmee je andere objectieven op de E-mount kunt schroeven.

Cosina komt met vier varianten. De VM-E adapter met M39 bajonet laat je gebruik maken van Voigtlander L-, VM- en Carl Zeiss ZM-objectieven. De adapter komt in september op de markt en kost omgerekend zo’n 180 euro.

Met de F-E adapter kunnen Voigtlander-objectieven met Nikon-F-vatting gebruikt worden op de Sony NEX-camera’s. Een vergelijkbare adapter is de K-E-uitvoering voor glaswerk met Pentax-vatting. Ook deze adapters kosten ca 180 euro.

Tot slot is er de SC-E adapter, voor objectieven met Nikon-S-bajonet. Hiermee kunnen Voigtländer-SC objectieven op de NEX-camera’s geschroefd worden. De SC-adapter kost 225 euro.

Novoflex

Ook Novoflex komt met een flink aantal adapters. Vanaf augustus moeten deze op de markt verschijnen. Het gaat om adapters voor: Canon FD, Contax / Yashica, Leica M, Leica R, M42, Minolta MD, Minolta AF / Sony Alpha, Nikon F, Olympus OM, Pentax K en T2.

Prijzen zijn afhankelijk van het type, beginnen bij 89 euro en lopen tot zo’n 350 euro. De adapters van zowel Novoflex als Cosina bieden geen overdracht van elektronische informatie tussen objectief en camera.