Corine Hörmann - Pinhole fotografie

Redactie 2404 0
Tegenwoordig wil bijna iedereen met geavanceerde techniek werken. Corine Hörmann fotografeert echter met een simpele pinhole camera. De Fotogalerie Groningen toont een selectie van haar werk.

Met haar bijna sprookjeachtige beelden zet Hörmann zich af tegen de hedendaagse maatschappij, waarin alles draait om snelheid en controle. Met een doosje met een klein gaatje erin, probeert Hörmann het verstrijken van de tijd te vangen.

Hörmann is altijd op zoek naar rust en ruimte, die volgens haar verdwenen lijken uit de moderne maatschappij. In haar huidige werk streeft zij naar het vastleggen van beelden waarin een gevoel van eenzaamheid en leegte overheerst. Het gaat Hörmann om het benadrukken van een poetisch gevoel.

In de series Blue en Blue part 2 staat de schoonheid van licht, wind en water in het waddengebied, maar ook de bedreigingen voor dit landschap centraal. In de serie Papa tu anuka komt de natuur van Nieuw Zeeland aan bod. De serie Which bird are you gaat over de vluchtige wereld van vogels en de kleine sporen die ze achterlaten in het landschap.


Foto: Corine Hörmann uit de serie Which bird are you


Foto: Corine Hörmann uit de serie Blue


Foto: Corine Hörmann uit de serie Papa tu anuka


Foto: Corine Hörmann uit de serie Papa tu anuka

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie