Corel introduceert Paint Shop Pro Photo X2

Redactie 666 0
Corel lanceert een nieuwe versie van zijn bekende pakket voor de fotoamateur. De tegenvoeter van Photoshop Elements belooft gemakkelijke fotobewerkingen met een nieuw 'snellaboratorium', een bijgewerkt 'studiecentrum' en ondersteuning voor raw-formaat foto's.

Ook belooft Corel een geheel nieuwe interface voor PSP Photo X2 (versie 12, dus). Het nieuwe uiterlijk oogt prima, mooi donker; als een fotolab, maar kunnen we pas goed beoordelen als we het programma op de pc hebben draaien. Dan kunnen we gelijk kijken hoe de beloofde nieuwe of verbeterde functies uit de verf komen. De innovaties op een rij:

Snellaboratorium
Met het geheel nieuwe Snellaboratorium kunnen gebruikers tientallen foto's weergeven en corrigeren in de tijd die zij normaal gesproken kwijt waren aan het bewerken van slechts een paar foto's. Met het Snellaboratorium kunnen gebruikers snel foto's bijsnijden en draaien, kleuren aanpassen en andere algemene taken uitvoeren voor een groot aantal afbeeldingen tegelijk zonder dat ze elke afbeelding afzonderlijk moeten openen. Ook nieuwe gebruikers kunnen foto’s bewerken met de snelheid en doelmatigheid van een professionele fotograaf, aldus Corel. Het Snellaboratorium biedt volledige ondersteuning voor alle bestandsindelingen, waaronder de raw-indeling van veel modellen digitale camera's.

Grafieten uiterlijk
Corel Paint Shop Pro Photo X2 biedt een nieuwe grafieten (donkere) werkruimte waarmee de nadruk op de foto komt te liggen. Deze nieuwe interface biedt tevens een neutrale achtergrond voor ongestoorde kleuraanpassingen.

HDR-foto's samenvoegen
Met het de nieuwe functie HDR-foto's samenvoegen kunnen gebruikers gemakkelijk bewerkingen maken die de volledige details vastleggen in de schaduwen en hoge lichten van een onderwerp met hoog contrast. Gebruikers kunnen twee of meer foto’s samenvoegen die met verschillende belichtingsinstellingen zijn gemaakt en de functie Verhelderen gebruiken om automatisch 'doordrukken en tegenhouden' toe te passen en het contrast te benadrukken.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie