Corbino en Sacha de Boer in jury Diabetes 24/7

Julian 1042 0
Het Platform Wereld Diabetes Dag heeft de vijf juryleden bekendgemaakt voor de fotowedstrijd Diabetes 24/7. Topfotograaf Corbino en presentator/fotograaf Sacha de Boer zijn van de partij.

­De jury bestaat uit Corbino, Marja Driessens-Diessel, voorzitter van de Afdeling Friesland van de Fotobond, Sacha de Boer, fotograaf, journalist en presentator van het NOS Journaal, televisiepresentatrice Jet Sol en directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie Bert Kuipers. Op 12 november 2010 maken zij de winnaars van de fotowedstrijd Diabetes 24/7 bekend.

Wedstrijd

Het Platform daagt heel Nederland uit om foto’s te maken over diabetes. Om de impact van een aandoening die vaak onzichtbaar is, zichtbaar te maken. Tot en met 15 oktober 2010 kunnen deelnemers hun foto’s uploaden via de website: www.diabetes24-7.nl. De wedstrijd kent twee competities, voor amateur- en vakfotografen. De fotografen kunnen voor vijf categorieën foto’s aanleveren: diabetes & lifestyle, diabetes & zorg, diabetes & carrière, diabetes jij & ik en een vrije categorie.

Corbino: “De jury hoopt op spannende invalshoeken en indringende beelden van al wat die 1 miljoen paar ogen iedere dag in samenhang met de aandoening en vereiste levensstijl meemaken. Diabetes is overal, laat zien!”

Prijzen: masterclass Corbino en geldprijzen

Op 12 november, de vrijdag voorafgaand aan Wereld Diabetesdag, worden de winnaars van de wedstrijd bekend gemaakt. In alle categorieën zijn mooie prijzen te winnen. Zo maken de professionals kans op een geldprijs van 5.000 of 1.000 euro. De amateurfotografen maken kans op een professionele fotoworkshop. De overall winnaar krijgt een persoonlijke masterclass van topfotograaf Corbino.

De categoriewinnaars krijgen kosteloos een eendaagse workshop bestaande uit een dagdeel portretfotografie en een dagdeel digitale beeldbewerking aangeboden door het vakcollege Sint Lucas in Boxtel, gespecialiseerd in vormgeving en creatief vakmanschap. Daarnaast krijgen alle winnende amateurfotografen een weekendje weg aangeboden door Best Western.

Doelstelling

In Nederland hebben ruim 1 miljoen mensen diabetes. Jaarlijks komen er 70.000 mensen bij. Doelstelling van de fotowedstrijd is om diabetes in al zijn facetten te laten zien.