COOPH Photo Glove Ultimate: Fotograferen mét handschoenen aan!

COOPH Photo Glove Ultimate: Fotograferen mét handschoenen aan!

Jasper van Bladel 683 0
Vrieskou en fotograferen gaat goed samen, je kunt de mooiste foto’s maken van sneeuw en ijs. Toch is dat niet altijd even comfortabel, want met handschoenen aan fotograferen lukt nu eenmaal niet. Of toch wel? COOPH helpt je een handje met de Photo Glove Ultimate.

Fotograferen in de kou is leuk, maar je handen open en bloot in de lucht houden bij -10 is weer niet zo fijn.  En foto’s maken met handschoenen of wanten werkt niet, want dan kun je de kleine knopjes op je camera niet bedienen en mis je zo een moment doordat een verkeerd diafragma of een te lange sluitertijd staat ingesteld. Zonder handschoenen fotograferen in de vrieskou staat weer garant voor stijve handen en blauwe vingertoppen. Allemaal niet fijn.

Vingers

COOPH helpt je een handje met de Photo Glove Ultimate. Het merk uit Oostenrijk is natuurlijk wel wat gewend qua kou en heeft met deze handschoen de oplossing in huis, want met deze accessoires kun je zorgeloos naar buiten met je camera. Als je wilt gaan fotograferen kun je heel eenvoudig de vingers die je daarvoor nodig hebt uit de ‘want’ bevrijden en los gebruiken. Die vingers zijn dan nog steeds beschermd door een warme maar toch flexibele stof, zodat je gewoon kunt fotograferen in ijzige temperaturen. De flappen die normaal je vingers omvatten klap je weg en worden door een onzichtbare magneet op hun plek gehouden, heel handig. Ook kun je met deze vingers gewoon een touchscreen bedienen.

De Photo Glove Ultimate is verkrijgbaar in verschillende maten en kost € 199,-.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper