Conventie gefotografeerd met antieke camera

Conventie gefotografeerd met antieke camera

Nadja Geskus 693 0
Bij elke Amerikaanse conventie is minstens een handvol fotografen aanwezig om het hele gebeuren vast te leggen. Tijdens de Democratische Nationale Conventie fotografeerde Abbas Shirmohammadi echter op een ongebruikelijke manier. Hij legde het hele gebeuren vast met een antieke camera van honderd jaar oud.

Democratische Conventie

Op de eerste dag van de Nationale Conventie 2016 Democratic in Philadelphia, werden de deelnemers gevraagd om te poseren voor een officiële foto. Abbas richtte in 1984 zijn bedrijf Panoramic Visions op. Hij legde onder andere de afgelopen zes presidentiële inauguratie ceremonies vast met zijn antieke schat. De officiële foto staat op de website vanCNN. Onderstaande video toont hoe de panorama werd genomen door Shirmohammadi met behulp van een 100-jaar-oude camera.

 

 

Panorama

Voor de groepsfoto werden alle aanwezigen gevraagd om naar het midden van de hal te kijken, richting Shirmohammadi en ze moesten volledig stil staan. De camera, gemonteerd op een hoog statief, werd vervolgens gedraaid in diverse hoeken om de hele zaal te kunnen fotograferen.

‘Ik heb al jullie medewerking nodig. Er mag geen beweging in de zaal zijn. Zodra je beweegt zullen de mensen achter je volledig worden geblurred.’

De officiële foto is als simpele versie te koop voor $179,- op de website van Panoramic Visions. Je kunt de foto ook aanschaffen als 18x55” in een passe-partout. Deze versie kost $469,-.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja