Schieten krijgt een andere betekenis

Controversieel kunstproject - Shoot Portraits, Not People

Fabienne Keijzer 541 0
In de wereld van fotografie betekent ‘schieten’ iets heel onschuldigs, maar in deze hectische en chaotische tijden krijgt de term helaas vaak een andere betekenis. Daarom besloot fotograaf Jason Siegel de twee betekenissen te combineren tot een controversieel kunstproject dat aanzet tot nadenken.

'Shoot Portraits, Not People' - wapens gemaakt van cameraonderdelen 

Het is het eerste niet-fotografische project van Jason Siegel. Normaal gesproken fotografeert hij voornamelijk lifestyle, muziek en mode, maar voor deze ene keer stort hij zich op een bijzonder kunstproject. Met ‘Shoot Portraits, Not People’ combineert hij de betekenissen van het ‘schieten’ van en foto en het afvuren van een wapen. Samen met metaalbewerker Keith D’Angelo heeft hij een groot aantal ‘wapens’ gecreëerd, volledig gemaakt van cameraonderdelen en -accessoires. Een objectief gebruikt als zoeker of een statiefpoot als loop, je kunt het zo gek niet bedenken. Ieder item  is op een creatieve manier in een nepwapen verwerkt. 

 

Het kunstproject is momenteel te bewonderen in een art gallery in Aspen. Als dat een beetje ver weg is kun je alle ‘wapens’ ook bekijken via Jasons website of Instagram.

Lees ook: Deze zeldzame Leica heeft de vorm van een geweer

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne