Conceptueel fotoproject: Follow the Red Line

sanne 3549 0
Talloze fotografen met elk een eigen opvatting en werkwijze met elkaar verbinden, dat is wat het project 'Follow the Red Line' van EAGER moet doen. Vanaf 1 januari 2012 openen de initiatiefnemers de jacht op de langste conceptuele fotoserie ooit en jij kunt meedoen.

Het concept van EAGER, een platform voor inspirerende fotoseries, bestaat uit een rode lijn die in elke deelnemende foto (een zelfportret) te zien is. De lijn verbindt op grafische wijze de zelfportretten en bovendien fotografen over de hele wereld. De missie van EAGER is om fotograferen te stimuleren. Dit project is vooral bedoeld om fotografie leuk te laten zijn en fotografen aan te zetten tot het maken van een conceptueel werk.

Red Line
Foto © v.l.n.r.: Marianne VanderSpek (CA), Monique van der Steen (NL), Arthur van Leeuwen (NL), Henny van der Veen (NL) en Jan Buitelaar (NL)

2012 foto's

De initiatiefnemers willen bijdragen uit ten minste honderd landen krijgen, wat ongeveer de helft van de wereld is. Voor dit jaar hoopt EAGER op 2012 inzendingen. Uiteindelijk komt er een expositie van de beste inzendingen. Om dat voor elkaar te krijgen roept de organisatie elke fotograaf op tot het leveren van een bijdrage.

EAGER zal overigens wel alleen de foto's selecteren die binnen het concept iets toevoegen. Vereist is sowieso een staand zelfportret van 1200 x 1800 pixels met daarin een rode lijn die links het beeld inkomt en rechts het beeld verlaat. Voor meer informatie en deelname kun je terecht op de website van EAGER.

afbeelding van sanne

Sanne Ruhaak | Redacteur

Sanne (1985) studeerde Literatuurwetenschap en Nederlandse taal en cultuur. Gewapend met een goede internetverbinding, een telefoon en een scherpe pen, verzorgt ze nieuwsberichten en achtergrondartikelen voor DIGIFOTO Pro. Zit ze niet achter haar pc, dan reist ze met haar kladblok het land rond voor interviews.

Bekijk alle artikelen van Sanne