Concept Nikon D5R: top of flop?

Redactie 1545 0
Ontwerper Ned Mulka wil de fotograaf een handje helpen: al dat gedraai met de body voor staande en liggende foto's, het moet afgelopen zijn. Ned wil de sensor met spiegel en lens laten draaien en de rest van de body op z'n plek houden. Handig of kansloos?

Het doel van Ned is om de houding van de fotograaf te veranderen en om het gewicht van de camera laag te houden. Om dat te bewerkstelligen ontwierp hij de Nikon D5R, een camera­concept waarbij het deel waarin de sensor en spiegel verstopt zitten, kan draaien. Een batterij­greep is dus nooit meer nodig om verticaal foto's te maken.


De flitsschoen komt trouwens op de body te staan en niet bovenop het spiegelhuis. Een andere feature die Ned wil toevoegen, is een extra rode rubberen streep, zoals je die gewend bent van Nikon. Normaal zit die op de handgreep; nu zou een tweede streep moeten communiceren waar de fotograaf zijn linkerhand moet plaatsen.


Haalbaarheid

Maar goed, of er markt voor is valt te betwijfelen. Wil jij als fotograaf je robuuste camera die verticaal ook lekker vasthoudt, inruilen voor een compactere body, terwijl het objectief niet kleiner wordt?

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie