Concept camerariem op zonne-energie

Redactie 958 0
Uitvinder Weng Jie heeft een manier bedacht om tijdens het fotograferen niet meer met een lege batterij te zitten. Je hoeft alleen maar buiten in de zon te staan en de 'Solar Camera Strap' voorziet je camera van stroom. Helaas is er nu alleen nog een concept van.

Of het concept echt op de markt komt is nog niet duidelijk. Wel zien al veel mensen er het voordeel van in. Zo is het al besproken op verschillende gadgetwebsites en -tijdschriften en wordt ook de ecovriendelijke factor hoog ingeschat.

Solar Camera Strap

De Solar Camera Strap zou moeten werken door middel van dunne zonne-energie films die over de breedte van de camerariem zijn bevestigd. Hoe het precies te werk gaat is nog niet helemaal duidelijk. Wired plaatste op hun website een artikel waarin beschreven wordt dat de zonne-energie camerariem de camera alleen voorziet van stroom. Zo mist de Solar Strap een belangrijk punt, namelijk het opladen van je batterij. Op de website Coolest Gadgets is echter te lezen dat je de Solar Camera Strap met de daaraan bevestigde camera zelfs in de vensterbank kunt leggen. Dit zou dan al genoeg zijn om je camerabatterij op te laden.

Nadelen

Het lijkt erop dat je camera waarschijnlijk enkele aanpassingen nodig heeft voordat deze geladen kan worden door de zonne-energie camerariem. Daarnaast zou te weinig zonlicht misschien voor de nodige problemen kunnen zorgen.

Of het concept echt wordt uitgevoerd is dan ook nog maar de vraag, waarschijnlijk moeten er nog wel een aantal (misschien onmogelijke) dingen aangepast worden. Wel blijft het een leuk idee, want als er zonnepanelen op rugzakken, opladers en lampen geplaatst kunnen worden, waarom dan niet op een camerariem?


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie