Concept: Black Box Hasselblad V1D

Concept: Black Box Hasselblad V1D

Jasper van Bladel 1903 0
Hasselblad toont op de Photokina een conceptcamera die laat zien hoe een 75-megapixelcamera van het merk er mogelijk uit kan zien. Het ontwerp doet denken aan de klassieke camera’s van de Zweedse fabrikant, maar is uiterst modulair in te richten.

Dat het ontwerp van de V1D doet denken aan de klassieke modellen van Hasselblad is geen toeval, het merk kiest bewust voor deze strategie. De eerste indruk is klassiek, maar als je beter kijkt en de specificaties van de camera bestudeert zie je dat het een high-tech apparaat betreft. De camera is daarbij ook nog uiterst modulair in te richten met allerlei accessoires, zodat iedere gebruiker precies zijn of haar ideale V1D samen kan stellen.

 

Het is niet bekend of Hasselblad een dergelijke camera ook echt gaat maken, maar dat ze oefenen met deze V1D zegt natuurlijk al wel wat.

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper