Competitie voor oorlogsfotografen zoekt deelnemers

Redactie 981 0
Het is een select groepje mensen die je niet vaak mee ziet doen aan competities: oorlogsfotografen. Toch organiseert Prix Bayeux-Calvados ieder jaar een wedstrijd voor de beste in het vak, dit jaar alweer voor de achttiende keer.

De Prix Bayeux-Calvados voor oorlogscorrespondenten is ingedeeld in vijf verschillende categorieën: geschreven pers, televisie (korte en lange reportage), radio en fotografie. In iedere categorie ligt er zevenduizend euro klaar voor de winnaar. Jonge deelnemers kunnen meedoen in een algemene categorie die zowel geschreven pers, televisie, radio en fotografie samenvat. Zij maken kans op een geldprijs van drieduizend euro.

Deelnemen

Fotografen hebben tot tien juni om hun beste fotoserie van acht tot vijftien foto's in te sturen. Deze moet gemaakt zijn tussen 1 juni vorig jaar en 31 mei dit jaar. Later dit jaar, van 3 tot 9 oktober, zullen de verschillende winnaars bekendgemaakt worden in het Franse Bayeux. 

Vorig jaar won Véronique De Viguerie de prijs met een serie uit de Nigerdelta, waar zij Atteke Tom, leider van het Movement for the Emancipation of the Niger Delta, volgde.

Atteke Tom boys are arriving to Camp 9, hidden in the mangrove © Véronique De Viguerie

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie